Χρονια πολλά με αφορμή την ονομαστική μου εορτή

Διαβάζοντας την βιογραφία του Αγ. Ελευθέριου εντυπωσιάστηκα. Μικρός μικρός στα βάσανα, κλασσικά αποκεφαλίστηκε μαζι με την μητέρα του διοτι δεν απαρνήθηκε τα πιστευω του και ετσι πέρασε στην ελευθερία της δόξας των παιδιών του θεου.

Αν αφαιρέσουμε τον αποκεφαλισμό, πολλές ομοιότητες παρουσιάζονται με την σημερον ημερα.

Αν βγω τωρα εξω κ πω οτι δεν ακολουθώ οτιδηποτε μου επιβάλλεται διοτι ειναι εναντια στη διδασκαλία του Χριστού, τι θα παθω;
Εκτος του οτι θα βαφτιστώ Θρησκόληπτη, κ θα αρχισει ο κοσμος να αναφέρεται στο οικογενειακό μου ιστορικό, θα υπαρχουν κ κυρώσεις. Διοτι αν δεν πιστευω στο προγραμμα του ενίοτε καθυστερημένου κ πω «εδω ο παράδεισος, ειμαι στα χέρια του Χριστού», θα πληρωνω πρόστιμο κ θα αρχίσουν να με πηγαίνουν αυτόφωρο.

Η Ελευθερία μου δωθηκε απο την γέννηση μου κ το ονομα μου ειναι η απολυτη υποστηριξη της ύπαρξης μου. Όταν με βάφτισαν σαφως δεν γνωριζαν αλλα το λεω εγω δημόσια. Το καλύτερο ονομα το οποιο συνάδει με την προσωπικοτητα μου.

Για οσους λένε η ελευθερία ειναι σχετική έννοια, απαντώ συμφωνω. Την μελετώ ωστόσο ολα μου τα χρονια εν ζωή. Εκείνος που ειναι ελεύθερος, διαθέτει την αυτοπειθαρχία για να μπορει να διακρινει(η διακριση ειναι σπουδαία έννοια) την ουσια της Ελευθερίας.

Να κρινει για τον εαυτο του κ τους αλλους. Με αυτον τον τροπο ειναι δύσκολο να πας να πείσεις τον Αγ. Ελευθέριο να αλλαξοπιστήσει διοτι πιστεύει με σώμα κ ψυχη σε οτι πρεσβεύει. Δεν πήγε τριγύρω στη ζωή του να εξαναγκάζει τον κόσμο να ενστερνιστεί τον Χριστιανισμό, ωστόσο πρέσβευε τα πιστευω του κ με αυτον τον τροπο οποιος ηθελε τον ακολουθούσε.

Μεχρι το τελος, προασπίστηκε τα πιστευω του κ την πιστη του, γι αυτο εξάλλου κ αναγνωρίστηκε ως Άγιος.

Εχουμε δικαίωμα να αλλάζουμε γνωμη στην καθημερινότητα μας, ειδικά όταν αυτη εναρμονίζεται με τα πιστευω μας. Αλλαγη γνώμης δεν σημαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, αλλα προασπίζω αυτο που αναγνωρίζω ως αληθεια μου.

Θα έλεγα, οτι το μεγαλυτερο ποσοστό του πληθυσμού ειναι οι παρελθοντικοι ειδωλολάτρες. Φυλάμε τις εικόνες στην εκκλησία ενω στην καθημερινότητα μας δεν εχουμε πιστη στην κληρονομια μας(αναφερομαι στην θεικη μας υπόσταση κ οχι στην Εκκλησία).

Ετσι επικρατεί το διαίρει κ βασίλευε. Γι αυτο, χρειάζεται η διδασκαλία απο τους αφυπνισμένους για να υπενθυμίζουν σε εκείνον που εχει πεσει σε λήθη την κληρονομια του.

Η Ελευθερία ειναι το ονομα μου το οποιο θα συνεχισω να τιμώ με την ζωή μου κ το εργο μου. Χρονια πολλά στον Άγιο Ελευθέριο κ σε μενα καθως κ ολες τις Ελευθερίες κ Λευτερηδες που γιορτάζουν οχι μονο την ονομαστική τους εορτή, αλλα την ελευθερία τους.

Επ ευκαιρίας της εορταστικής μου θα ηθελα να πω σε ολους εσας που διαβάζετε τι γραφω κ καταλαβαινετε, χρονια πολλά κ ελεύθερα

Με αγαπη,
Ελευθερία

Leave a Reply/Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s